Miért éri meg megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazni?

Előnyök és lehetőségek a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásában

Az alábbi kiadványban általános információkat talál arról, hogy mit is értünk a megváltozott munkaképesség fogalmán; hasznos tippeket és gyakorlati tanácsokat kap a foglalkoztatással kapcsolatban. Megtudhatja azt is, hogy milyen szakmai, pályázati és pénzügyi előnyökkel járhat cége számára a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása.

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának érdekeltségi rendszere

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) honlapján találja az alábbi dokumentumokat:
– Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása
– Rehabilitációs hozzájárulás
– Tájékoztató a rehabilitációs kártyáról
– Munkáltatóknak szóló rövid tájékoztató

Foglalkoztatási jó gyakorlatok

Fogyatékosság-barát munkahely

Mi a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés és mi a célja? Hol tart a fogyatékos emberek integrációja Magyarországon a nemzetközi trendekhez képest? Milyen érzékenyítési módszereket alkalmaznak a gyakorlatban a fogyatékossággal élők beilleszkedésének segítésére? www.fbm.hu

Hungarian Business Leaders Forum (HBLF)

A vállalatok társadalmi felelősségvállalása (corporate social responsibility) lényegében annak a módja, ahogy az üzleti szféra figyelembe veszi működésének gazdasági, társadalmi, környezeti hatásait – miként maximalizálja az eredményeket, és miként minimalizálja a negatív következményeket. Egy olyan önkéntes tevékenység, amely túlmutat a szabályozói elvárásokon egyszerre teljesítve a vállalat növekedési és a szélesebb társadalmi elvárásokat.
A HBLF küldetése, hogy a társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható fejlődés szempontjai a napi üzleti gyakorlat részévé váljanak. A HBLF tagok elősegítik az üzleti világ, a társadalom és így az egész ország hosszú távú boldogulását, példát mutatva ezzel valamennyi érintett fél számára.

Vállalati társadalmi felelősség (CSR)

A vállalati társadalmi felelősség (CSR) fogalom jelentése, hogy a vállalatok önkéntesen szociális és környezeti szempontokat érvényesítenek üzleti tevékenységükben és a partnereikkel fenntartott kapcsolatokban.
A Corporate Social Responsibility (CSR, manapság CR), vagy vállalatok társadalmi felelősségvállalása egyre divatosabb kifejezés az üzleti világban, valamint a civil szervezetek körében is fontos szerepet tölt be. A CSR számos definíciója megtalálható könyvekben, vagy az interneten. Részletesen itt olvashat róla.

Gyakornoki program

Akkor lesz hatékony egy gyakornoki program, amikor mind a vállalatnak, mind a munkavállalónak megéri, azaz kölcsönösen profitálnak belőle.
Vállalati oldalról érdemes összegyűjteni azokat a szempontokat, melyek a gyakornoki program hatékonyságát mutatják; munkavállalói oldalról pedig célszerű végiggondolni, hogy a program mennyire illeszkedik a személyes célokhoz.
Innen megtudhatja, hogy mi a gyakornoki program definíciója, célja, felépítése, tematikája, időtartama; milyen munkaszerződést szükséges kötni, illetve a kiválasztásnak milyen szempontrendszere van.

Az oldal legutóbbi frissítése: